24% учасників Революції Гідності підтримують самосуд як метод встановлення справедливості

синьожовта мордочка
У протестах проти влади в 2013-14 роках взяло участь близько 20% населення України, підрахували фонд “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” та КМІС. Найбільш високий рівень участі у протестних акціях – серед жителів Західного і Центрального регіонів. Учасники протестних акцій налаштовані більш радикально, ніж решту населення України.


З них 5% брали участь в акціях протесту у Києві, 6% – в інших містах чи селах, ще 9% допомагали мітингувальникам (продуктами, речами, грошима), йдеться у звіті за результатами дослідження.

Найбільш високий рівень участі серед представників Західного регіону: 7% брали участь у протестних акціях в Києві, 26% – в інших містах і селах, 29,5% допомагали мітингувальникам; у Центральному регіоні відповідні цифри становлять 9,5%, 2% і 7,5% відповідно.

Дослідники зазначають, що в інших регіонах участь у революційних подіях була істотно меншою: 2% – в Південному регіоні, 3% – в Східному, 3% – на Донбасі.

Згідно з результатами опитування, участь у протестних акціях Євромайдана залежить і від рівня освіти: серед громадян з вищою освітою у протестних акціях брали участь 25%, середньою спеціальною – 15%, повною загальною середньою – 14%, неповною середньою – 7%.

При цьому громадська думка учасників Майдану щодо деяких питань значно відрізняється від думки населення України в цілому. Так, серед тих, хто брав участь у протестних акціях в Києві, 76% проголосували б на референдумі за вступ України в НАТО, а серед тих, хто брав участь у протестних акціях за межами Києва – всі 90% (по Україні в цілому – 44%).

Крім того, учасники акцій протесту більш схильні підтримувати самосуд як метод встановлення справедливості (24%, по Україні в цілому – 11%), “сміттєву люстрацію” (33%, по Україні в цілому – 16%) і вільний продаж зброї (24%, по Україні в цілому – 10%).

Опитування проводилося фондом “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 9 по 18 жовтня 2014 року. Воно проходило в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім АР Крим. Загалом в опитуванні взяли участь 2025 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Подобно смотрите на сайте http://1happy-blog.ru/