Після 100-річної відсутності в Чорнобильську зону повернулися бурі ведмеді (фото)

29_main

Вчені отримали фотоматеріали, згідно з якими в Чорнобильську зону відчуження повернулися бурі ведмеді після 100-річної відсутності. Фотографії були отримані за допомогою фотопасток, які встановив український вчений Сергій Гащак, щоб почати вивчати, чи є дике життя  в зоні відчуження.

29_main2_364Повернення тварин зафіксували фотопастки. “До цього висловлювалися припущення, що вони (бурі ведмеді) існували там раніше, проте, наскільки нам відомо, нікому до цього не вдавалося отримати фотодокази їх присутності на українській стороні зони відчуження”, – заявив керівник проекту з фотопастки Майк Вуд з Салфордського університету. -  BBC.

Наголошується, що ведмеді повернулися в Чорнобильську зону, так як її покинули люди, а також, за версією вчених, могли зміниться звички тварин, у зв’язку з чим вони вибрали для себе нове середовище проживання. – повідомляє BBC.

Раніше повідомлялося, що кількість ссавців, птахів, рептилій, амфібій і риб за останні 40 років скоротилася на 52%.

В даний час втрати біорізноманіття в світі досягли критичного рівня. Про це йшлося у доповіді Лондонського зоологічного товариства під назвою Індекс живої планети.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.