ПриватБанк продає PB Group банку Грузії  за 92 млн ларі

ларі (90)

“Угода здійснюється в рамках стратегії розширення банку та має значний синергетичний потенціал, особливо в більш рентабельному роздрібному бізнесі”, − зазначає потенційний покупець.

Банк Грузії (Bank of Georgia, BOG), найбільша фінансова установа в країні, підписав меморандум із ПриватБанком (Дніпропетровськ) і його дочірньою структурою PB Group про купівлю 100% у грузинському банку Приватбанк за 92 млн ларі ($51 млн), йдеться в повідомленні BOG.

Згідно з оцінками BOG, зазначена ціна покупки з урахуванням показників Приватбанку за дев’ять місяців 2014 року по МСФО виводить на коефіцієнт P/BV на рівні 1,12 і P/E − на рівні 3. – Forbes Україна

Меморандум передбачає штрафні санкції у розмірі 10% від суми угоди в разі його порушень однієї зі сторін.

Для фінансування покупки, яка оцінюється в 4% поточної ринкової вартості холдингової компанії Банку Грузії − Bank of Georgia Holdings (BGH), торгованих на Лондонській фондовій біржі, остання оголосила про додаткове розміщення 3,59 млн нових акцій, або 9,99% від поточного акціонерного капіталу.

Крім $51 млн на купівлю Приватбанку, ще $52 млн від розміщення планується направити на придбання міноритарного 25%-го пакета з 10-місячним опціоном на збільшення його до 49,9% в компанії Georgian Global Utilities Limited (GGU), яка забезпечує водою Тбілісі − вона має також 143 МВт гідроенергетичних потужностей, а також на подальші угоди в бізнесі охорони здоров’я, який BGH має намір вивести на IPO в 2015 році.

Даний Приватбанк є дев’ятим за розміром загальних активів банків Грузії з часткою 3,2% і фокусується на роздрібному банкінгу: роздрібні кредити становлять 85% його кредитного портфеля, в тому числі на карткові рахунки припадає 69% кредитів. Його мережа, яку обслуговує 1,929 тис. співробітників, складається з 93 відділень, 429 банкоматів і 1929 POS-терміналів.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.