Фільм «Добровольці Божої чоти» збирає аншлаги в Україні (ВІДЕО)

cota4

Понад 26 тисяч глядачів зібрали покази документальної стрічки «Добровольці Божої чоти».

Представляють фільм в містах України. Спеціальні покази та кінопрокат охопили Рівне, Луцьк, Тернопіль, Львів, Чернівці, Івно-Франківськ, Тернопіль, Житомир, Київ, Кривий Ріг, Суми, Харків, Одесу. Покази документальної кінострічки відбудуться також у  Чернігові та Черкасах.

Журналісти UAGE.NEWS поспілкувалися із авторами та героями документальної кінострічки.

https://youtube.com/watch?v=qUHfDgpbfwkframeborder%3D0allowfullscreen

За словами режисерів фільму, майже усі головні герої кінострічки з Тернополя. Документальний фільм відзнятий в Пісках та в Донецькому аеропорту.

“Цей фільм показує людей, які змінилися. Тому, що я не маю бажання воювати, мені не подобається війна, але не можу не воювати. Нам всім говорять повертатися живими. Люди, якщо ми програємо цю війну, нам не буде тут життя! І під час зйомок цього фільму гинули люди, і до зйомок … Бійці, які не увійшли у фільм не менші Герої, ніж ті, які потрапили у кінострічку. Під час зйомок на цьому місці та ще на багатьох місцях фронту відбувалися такі ж самі події. Про тих людей ніхто ніколи не напише і не розкаже, бо їх дуже багато. Їх тисячі”, – каже боєць АТО, позивний “Гатило”.

“На передовій своєрідний запах танків, вибухів, запах зброї, запах війни… А коли повертаєшся з передової – зовсім перевертається світосприйняття. Починаєш боротися в житті з тим, як ми ставимося до себе, до своєї країни, до своїх рідних, до великих цінностей”, – каже режисер фільму Іван Ясній.

“Наша війна не закінчилася, вона триває. І вона триває також в цю хвилину. Всі ці події, які відбулися і в аеропорту, який в результаті таки не дочекався підкріплення, і які відбуваються в Дебальцеве та по всій лінії фронту показують – нам не можна складати зброю, нам треба озброюватися”, – наголошує боєць АТО Андрій Шараскін (позивний “Богема”).  – “Люди показали, як вони можуть організовуватися і на Майдані, і в Добровольчі корпуси, і як волонтери. Громада просто надзвичайно себе проявила. Нам треба будувати нормальну державу. Це меседж про національно-визвольну боротьбу, яку нам треба продовжувати”.

Фільм “Добровольці Божої чоти” збирає аншлаги. До речі, у Тернополі серед глядачів були і рідні бійців, які є героями фільму.

“Я навіть не знала, що мій син там був. Андрій майже два місяці перебував там, а мені казав, що він на вишколі. Братова побачила по телевізору новини, що вони допомагали волонтерам і Андрій – в “Правому секторі”. Він  вже два місяці був там, а я не знала, мені казав, що на вишколі в Закарпаття і скоро приїде”, – каже мати бійця Галина Шараскіна.

“Ці хлопці є відважні, вони не борються за славу, а борються за перемогу , за свою землю, за свою Україну, за нас. Я вже в такому віці, єдине можу молитися за них і бажаю їм повернутися з перемогою. Слава Україні!”, – ділиться враженнями тернополянка Марія Прокопець.

Своє слово про війну в Україні цей документальний фільм скаже і в міжнародній спільноті. Адже за словами Леоніда Кантера, вже не раз переконалися, що за кордоном не всі володіють правдивою інформацією  про події, які відбуваються в зоні АТО.

“Хочемо дати фестивальне життя цьому фільму. Нам запропонувала одна організація, що розішлють його на різні фестивалі, в тому числі і Канські фестивалі. Намагався домовитися самостійно з деякими країнами. Там люди кажуть: яка там війна з Росією, ви воюєте в середині своєї країни. Тобто в них точка зору сформована зовсім інша. Я думаю, що через фестивалі ми зможемо до них донести правду. В англійському перекладі цей фільм називається “Ukrainians”. Вони побачать таких українців і можливо по-іншому будуть про нас думати”, – каже режисер фільму Леонід Кантер.

“Цей фільм для тих людей майбутнього, які житимуть через 30-50 років. Вони не пам’ятатимуть подробиць, що є у фільмі. Але вони побачать, якими були українці у цей визначальний відрізок часу”, – додає Леонід Кантер.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, відео Ігор Бенцал 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.