У Єврокомісії заявили, що Україна і Грузія ще не готові до безвізового режиму з ЄС

es

На саміті у Ризі, який відбудеться наприкінці травня, Україна безвізового режиму не отримає. Речниця Єврокомісії Наташа Берто заявила, що ЄК знає про бажання України та Грузії отримати безвізовий статус на саміті, але це “дуже амбітно з точки зору термінів”.

Про це Берто сказала, виступаючи в Брюсселі після того, як Єврокомісія оприлюднила свій щорічний звіт щодо візового режиму з обома країнами. Як повідомляє Радіо Свобода, вона додала, що Єврокомісія готова рухатися далі у наступному звіті наприкінці 2015 року за умови досягнення прогресу.

У звіті Єврокомісії йдеться, що й Україні, й Грузії треба зробити більше в галузі боротьби з корупцією і торгівлею людьми. Грузію закликали досягти прогресу в боротьбі з обігом наркотиків, у той час як Україну Брюссель закликав активізувати закони, що стосуються організованої злочинності та боротьби з дискримінацією, – передає ТСН.

Нагадаємо, Молдова отримала безвізовий режим з ЄС у 2014 році і залишається єдиною з шести країн “Східного партнерства”, яка здобула цей статус.

Фото: 112.ua

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.