Ізраїльські кризові психологи допомагають українським колегам з реабілітацією постраждалих внаслідок війни

1411494077_3839837221

11 червня 2015 року у м. Київ стартували семінари фахівців Ізраїльської Коаліції травми з питань психологічної реабілітації. Захід організовано Посольством Ізраїлю в Україні у партнерстві з заступником голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Іриною Сисоєнко, українським представництвом Американського єврейського комітету “Джойнт” та Почесним консулом Держави Ізраїль Олегом Вишняковим.

“Події в Україні зараз у центрі міжнародної уваги, я вважаю, що майбутній розвиток країни, в цілому залежить від здатності пережити усі негаразди та повернутися до повноцінного мирного життя. Ми робимо свій невеликий внесок у майбутнє України. Для Посольства Ізраїлю досвід проведення таких семінарів та тренінгів – один з найцінніших, оскільки він дозволяє поділитися навичками виживання та збереження здоров’я, розвитку суспільства у період надзвичайного напруження”, – каже Іцхак Кармель Каган, заступник Посла Держави Ізраїль в Україні.

Триденні навчання за унікальною методикою пройдуть психологи, педагоги та соціальні працівники з різних регіонів України, які працюють з найбільш вразливими соціальними групами населення – дітьми, вимушеними переселенцями та сім’ями учасників АТО.

Головними аспектами  даного тренінгу є виявлення симптомів психотравми та “вигорання”, надання першої допомоги при гострих реакціях на травмуючі події. Також навчання багаторівневій системі роботи з сім’ями, що втратили близьких у АТО.

“Завдяки  спільним зусиллям, сьогодні українські фахівці отримають безцінний практичний досвід ізраїльських колег. Наша мета — створити дієву систему реабілітації на національному рівні. Саме тому, партнерство з державою Ізраїль, вкрай важливе для нас” –  зазначила Ірина Сисоєнко, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.