Всесвітньо відома грузинська піаністка дасть благодійний концерт на підтримку українських воїнів

xatia

23 вересня грузинська піаністка дасть добродійний концерт на підтримку українських військовослужбовців, які постраждали в зоні АТО на сході України. «Перша піаністка світу приїжджає до Одеси — відбудеться добродійний концерт Хатії Буніатішвілі на підтримку постраждалих у зоні АТО.

Всі, хто бажає, зможуть переказати добровільні пожертвування на спеціально відкритий рахунок», — повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

Нагадаємо, в листопаді 2013 року екс-президент Грузії М. Саакашвілі з’явився у відеокліпі на ліричну композицію Хатії Буніатішвілі. У кліпі були зображені найяскравіші моменти часу президентства Саакашвілі, зокрема, зйомки з його інавгурації, виступ із колишнім главою США Джорджем Бушем і кадри збройного конфлікту в серпні 2008 року, пише газета День.

Хатія Буніатішвілі народилася у Тбілісі (Грузія). З трьох років почала навчатися грі на фортепіано під керівництвом матері. Свій перший концерт із камерним оркестром у Тбілісі дала в шестирічному віці. У 10 років дівчинка-віртуоз була запрошена виступити з концертами у Швейцарії, Франції, Німеччині, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Монако, Італії, Австрії, Данії, Росії, Україні, Вірменії, Ізраїлі та США.

Хатія закінчила в Тбілісі Центральну музичну школу та державну консерваторію. Будучи студенткою, отримала спеціальний приз на Міжнародному конкурсі молодих піаністів ім. Горовиця в Києві, а також перший приз на Конкурсі підтримки молодих грузинських музикантів. 2010 року піаністка записала свій перший диск. Буніатішвілі — лауреат премії Borletti-Buitoni Trust Award, 2012 року удостоєна звання кращого новачка року в Echo Klassik Awards. Хатія Буніатішвілі вільно говорить п’ятьма мовами і в даний час живе у Парижі.

Фото: veroyatno.com.ua

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.