Сьогодні Україна запустила потяг до Китаю

потяг-зменшена

Україна сьогодні, 15 січня, запустила експериментальний вантажний потяг до Китаю за маршрутом Великого Шовкового шляху в обхід Росії, який пролягає через територію Грузії, Азербайджану та Казахстану.

«Зараз ми реалізуємо те, про що говорили багато років. Це експериментальний пором з потягом за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай, ми відпрацюємо весь логістичний ланцюжок», –  повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський Пивоварський, наголосивши, що всі формальності між країнами-учасницями експерименту було врегульовано 14 січня.

Зокрема, це питання встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажні перевезення за цим маршрутом. – УНІАН.

“Після того, як це буде зроблено (відпрацювання всіх технічних нюансів – ред.), за два-три тижні ми зможемо, якщо все буде нормально, перейти до нормального робочого режиму експлуатації нового альтернативного шляху для товарів з Європи до Китаю, з України до Китаю та інших азіатських країн. Таким чином, ми відкриваємо новий шлях не просто з Європи до Китаю, ми відкриваємо новий шлях для українських товарів на ті ринки, де ми завжди були дуже сильними – Грузія, Азербайджан і Казахстан і ті ринки, доступ до яких зараз тимчасово обмежений, у зв’язку з тим, що РФ запровадила обмеження для транзиту українських товарів для інших країн”, – наголосив Пивоварський.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.