Дослідження Factum Group Ukraine: в Україні вже 62% регулярних інтернет-користувачів

інтернет

Частка регулярних користувачів Інтернету серед жителів України в першому кварталі 2016 року зросла на 4 п. п. Частка регулярних користувачів мережі Інтернет, які відвідували ресурс, принаймні, один раз в місяць, у першому кварталі 2016 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 4 п. п. – до 62% населення України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Інтернет асоціації України (ІнАУ) з посиланням на дані дослідження, проведеного агентством Factum Group Ukraine за замовленням асоціації.- УНІАН

«У порівнянні з даними попередніх досліджень, які проводилися у вересні 2015 р., проникнення регулярних інтернет-користувачів старше 15 років в Україні зросло на 4 п. п. – до 62%», – йдеться в повідомленні.

За даними дослідження, найчастіше в мережу виходять користувачі у віці від 15 до 29 років (36% респондентів) та у віці від 30 до 44 років (36%). При цьому найбільш активні користувачі Інтернет проживають у містах з кількістю населення понад 100 тис. осіб (55% респондентів). У всесвітню мережу користувачі найчастіше виходять за допомогою стаціонарного домашнього комп’ютера – 49%, ноутбука – 48%, мобільних телефонів – 25%, планшетів – 10%.

При цьому частка користувачів мобільних пристроїв серед «регулярних користувачів Інтернету становила 32%.

У дослідженні брало участь 5 тис. інтернет-користувачів зі всієї України віком старше 15 років.

Factum Group Ukraine – дослідний холдинг, який займається проведенням соціологічних і маркетингових досліджень. У структуру холдингу входять також польові компанії, що володіють всіма необхідними ресурсами для збору даних. Основна мета дослідження, яке проводить компанія Factum Group Ukraine на замовлення ІнАУ – це аналіз відвідуваності веб-ресурсів і соціально-демографічний профіль їх відвідувачів.

Інтернет асоціація України (ІнАУ) – професійне об’єднання учасників ринку телекомунікацій та інформаційно-комунікаційних технологій, об’єднує понад 170 підприємств. Діяльність ІнАУ спрямована на захист інтересів її членів, проведення експертно-аналітичної роботи у частині розробки та коригування законодавчої і нормативної бази України та ін.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.