У Рівному запрацював центр грузинсько-української дружби

стяг укр груз вел 2

“Грузія”– так називається центр грузинсько-української дружби, який запрацював у місті Рівне. Презентація відбулася 6 жовтня. Метою центру є поглиблення співпраці між Рівненською областю і Грузією.

Як зазначив керівник центру “Грузія” Руслан Толордава, на базі Центру проводитимуть курси з вивчення грузинської мови, танців і пісень, національних традицій та звичаїв, проводитимуть майстер-класи з приготування грузинських страв, працюватиме недільна школа. Також центр сприятиме у налагоджені конструктивної співпраці між бізнесменами обох країн та  допомагатиме туристам відвідати Грузію.

Як зазначив посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, з відкриттям Центру україно-грузинської дружби у Рівному відкриваються нові можливості та перспективи.  «Такі грузинські культурні осередки в Україні уже функціонують. Важливо, що нарешті центр відкривається і в Рівному. Зв’язки між нашими народами стають тіснішими», – відмітив Міхеїл Уклеба.

Підтримав ініціативу відкриття Центру заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

«Грузія – країна, духовно близька для українців. Надіюся, що надалі наша співпраця розвиватиметься, будуть впроваджені спільні проекти, підписані контракти у різних сферах», – наголосив Ігор Тимошенко.

Також під час презентації звучали національні пісні. Майстерність грузинів відобразила виставка народних ремесел. Мальовничі краєвиди Грузії було представлено на фотовиставці. А також присутні скуштували традиційні страви та грузинське вино.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.