Спільні завдання України та Грузії: інтеграція в Європейський Союз і в НАТО – А. Парубій

partb 40

Андрій Парубій висловив переконання, що Україна і Грузія мають спільне майбутнє і спільні завдання – такі, як інтеграція в Європейський Союз, в НАТО. Про це Голова Верховної Ради України заявив під час зустрічі з Президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі.

Водночас, А.Парубій зазначив, що Україна і Грузія мають «спільну загрозу – це Путінська Росія, і тому нам вкрай важливо налагодити більш щільні відносини між державами, щоб солідарно їй протистояти».  Голова Українського Парламенту наголосив на необхідності спільної підтримки і обміну досвідом для адекватної відповіді агресору, бо «російська агресія не лише мілітарна: вони використовують усі механізми впливу – економічні,  інформаційні, залучаючи величезні фінансові ресурси».

Голова Верховної Ради заявив, що поділяє точку зору Президента Грузії, що «вільний світ не дав адекватної відповіді на події в Грузії, на агресію Росії». Він нагадав, що говорив про це з трибуни Парламентської асамблеї НАТО: «Якби тоді була адекватна відповідь на агресію, жорстка та швидка реакція Заходу, ми змогли б уникнути агресії в Україні, зупинити Путіна, але цього не відбулося». «Ми маємо спільно виробляти нашу тактику – як із цим далі жити, як із цим боротися, тому що і ви, і ми не згодні із тим, аби навіть сантиметр нашої землі був під окупацією іншої країни, бо ніхто у сучасному світі не має права силою захоплювати частину держави тільки тому, що у нього більша армія», – сказав А.Парубій.

Він вважає символічним те, що ПА НАТО відбувається у Тбілісі. «Це був сигнал «головному сусідові» про єдність, солідарність та рішучість наших країн і країн НАТО, і ми – пліч-о-пліч на шляху євроінтеграції і євроатлантичної інтеграції», – сказав А.Парубій.

Сторони обговорили необхідність нового рівня і системності в координації спільних дій. Вони відзначили великий потенціал у галузі транзиту через території країн, а також в економічному співробітництві. «Думаю, що не тільки в аспекті безпеки і наших устремлінь в ЄС і в НАТО повинно бути наше співробітництво, але  і в економіці, де я бачу великий потенціал для того, аби наші країни ставали більш сильними і економічно розвинутими», – підкреслив Голова Українського Парламенту.

partb 39

partb 38

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.