Дато Турашвілі представив на фестивалі «Місяць авторських читань» роман «Джинсове покоління»

P18106544465555

Триває найбільш масштабний транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи – “Місяць авторських читань”. Грузія є почесною гостею заходу. Відбудуться літературні зустрічі із 31 грузинським автором. Організатори зробили усе, аби представити сучасну грузинську літературу у всій її різноманітності – від класиків до маловідомих авторів.

У перший день авторських читань, які проходять у Львові, відомий грузинський письменник, драматург Дато Турашвілі, репрезентував свій роман, бестселер “Покоління джинсів”. В основі книги лежить трагічна подія, яка сталася у 1983 році – група молодих грузинів, які мріяли про волю і прагнули подолати кордони Радянського Союзу, викрали літак. За прояв протесту злочинна влада розстріляла їх. Вистава за п’єсою Дато Турашвілі вже 17 років збирає аншлаги у грузинських театрах.

Під час авторських читань у Львові Дато розповів, як збирав факти про цю трагедію, як пережив цю історію і відтворив її у романі. Розповів також про враження від Карпат. Прозвучало від публіки чимало запитань. Після зустрічі Дато зізнався, що відвідувачі читань надихнули його написати книгу про Україну. Модерацію і переклад вечора здійснювала  журналіст Тамта Ґуґушвілі.

Враження про Україну, нова книга, яка готується до видання, можливості поглиблення співпраці Грузії та України у сфері літератури – про це та багато інші питання Дато Турашвілі дав відповіді в інтерв’ю журналістам «UAGE-NEWS».

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.