Фольклорні колективи України та Грузії взяли участь у Чеському міжнародному фестивалі

tango121_141586319124

«Студія сучасної хореографії «Т.А.Н.Г.о» Тернопільського національного економічного університету на початку у листопаді побувала на Чеському міжнародному фестивалі.

За словами керівника колективу Любові Борисяк, захід, проведений у столиці Чехії, був фестивалем-зустріччю фольклорних колективів з багатьох країн світу. Зокрема, були представлені творчі колективи з Австрії, Німеччини, Італії, Угорщини, Румунії , Болгарії, Польщі, Словаччини, Словенії, Грузії, Білорусії та Росії.

У складі делегації з Тернополя їхали 74 особи, серед них – старші (від 14 років) і молодші (від 8 до 12 років) танцюристи колективу та їхні батьки, тобто група супроводу.

“У нашій кар’єрі це був представницький фестиваль, він не був змагального характеру. Це був захід співдружності, обміну між країнами інформацією про культурну спадщину та традиції. Наш колектив не є народним, але в нашому репертуарі  є декілька фольклорних номерів. З ними і запросили нас організатори фестивалю. Було дуже цікаво подивитися на автентичні танці, одяг та послухати народну музику, що є частиною культурної спадщини тої чи іншої країни. Разом з тим ми були горді і щасливі представляти українську культуру на міжнародному рівні”, – розповідає Любов Борисяк.

Номери, представлені тернопільським колективом, заслужили щирі оплески публіки.

“Найбільшими оплесками глядачі винагородили нас і колектив з Грузії. Спочатку виступили ми – розігріли зал, а грузини виступили після нас – усе завершили. Під час концерту ми попросили в організаторів фестивалю дозволити нам швидше виступити. Вони відповіли, що послідовність виступів можна змінити, якщо погодяться на це інші колективи. Ми підійшли до грузинів, вони одразу погодилися помінятися з нами порядком виступу. Також сказали, що дуже переживають за Україну і висловили слова підтримки”.

Як розповідає пані Любов, представники делегацій з інших країн активно цікавилися подіями в Україні.

“Україну дуже підтримують. Нас дуже підтримували грузини. Про ситуацію в Україні питали представники делегацій з Італії, Австрії, Німеччини та інших країн. Ми розповідали, що на сході є військовий конфлікт, але разом з тим повідомляли, що в інших частинах України мирно, і як держава так і населення робить усе, щоб мир якомога швидше настав на всій території України. Ми щиро запрошували наших нових друзів і колег в нашу країну”.

“Наші тернопільські партнери, які організовували цю поїздку, зробили ще додаткові екскурсії по містах. Хочеться, щоб ми поступово інтегрувалися в Європу. Для наших дітей ця п’ятиденна поїздка була цікавою і з точки зору ознайомлення з традиціями і буденним життям європейців”.

«Студію сучасної хореографії «Т.А.Н.Г.о» Тернопільського національного економічного університету запрошують вже на культурні заходи у інші країни. На даному етапі тривають переговори з організаторами міжнародних фестивалів, що заплановані у різних країнах Європи.

Тамта  Ґуґушвілі

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

мешок полипропиленовый для строительного мусора