Щороку Україна вшановує пам’ять Георгія Ґонґадзе

гонгалзе

Пам’ять Георгія Ґонґадзе  вшанували у Тернополі. Як зазначив організатор заходу Василь Ханас у розмові з кореспондентом, частина людей, яка прийшла на вечір вшанування пам’яті Георгія Ґонґадзе зараз знаходяться у арт-барі Тернополя і переглядає фільм Гії  “Тіні війни” про участь УНСО в російсько-грузинській війні в 1993 році.

“Для учасників тернопільських заходів написала лист Мирослава Ґонґадзе, який я зачитав перед демонстрацією”, – каже Василь Ханас.

Gongadze 1

Нагадаємо, сьогодні виповнюється 12 років, відколи загинув Георгій Ґонґадзе. Він був убитий восени 2000 року.

Зазначимо, пам’ять Гії Ґонґадзе вшановують сьогодні по всій Україні. Про його професійну діяльність згадують у різних ЗМІ. “Історична правда” розмістила сьогодні відео “1993: Георгій Ґонґадзе повернувся в Україну з Абхазії”. Це один із перших записів журналіста. Відео 1993 року, на якому Георгій, який щойно повернувся після журналістського відрядження в Абхазії . Гія  розповідає українським колегам про громадянську війну в Грузії. Його рука ще перев’язана після поранення внаслідок вибуху. Пізніше за цими осколками буде опізнано обезголовлене тіло, знайдене в Таращанському лісі в листопаді 2000 року.

Тамта Ґуґушвілі

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.