Діти українських військовослужбовців перебувають на відпочинку в Грузії

36733022_930976670412814_3913219276902760448_n

4 липня до м. Батумі в рамках соціального проекту «Діти просять миру» на оздоровлення та десятиденний відпочинок прибула група з 20 українських дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій на сході України та волонтерів, які дбають про українських захисників.

Як повідомляє прес-служба Посольства України  в Грузії,  програма відпочинку дітей передбачає ознайомлення з історією та культурою Аджарії, зокрема екскурсію по Батумі, відвідання музеїв, національних природних парків, історичних та культурних пам’яток.

Діти з України разом з своїми однолітками з Грузії беруть участь у заході з вшанування пам’яті Шіндіських героїв, які під час російсько-грузинської війни в серпні 2008 року ціною власного життя захистити незалежність та територіальну цілісність Грузії. Також діти зустрінуться з українською діаспорою Грузії, відвідають пам’ятники Тарасу Шевченку і Лесі Українці в Батумі та приймуть участь у фестивальному заході. Окрім того, заплановані зустрічі дітей з представниками місцевої влади Аджарії та міста Батумі.

Зазначимо, уперше проект «Діти просять миру» відбувся у 2017 році. Цей проект є результатом тісної співпраці грузинських і українських державних, громадських організацій та бізнесу, завдяки якому вже вдруге діти, батьки яких захищають Україну, мають можливість оздоровитися та відпочити в Аджарії.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.