У Тернополі пройшов марш Гідності, приурочений річниці побиття мирних мітингувальників на Майдані (фото)

DSCF8254

Учасники пішої ходи з синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами з Театральної площі рушили до Майдану Героїв Небесної Сотні. Там капелан Самооборони Тернопільщини отець Іван Гуня відслужив панахиду за загиблими Героями Революції Гідності. Опісля люди пішли  до управління МВС у Тернопільській області.

Вони вимагають здійснити кадрові зміни відповідно до закону «Про очищення влади». Активісти Самооборони подали відповідне звернення керівництву обласної міліції. Сьогодні народні віче також пройшли в районних центрах Тернопільщини. Учасники акції нагадують владі, що люди і надалі відстоюватимуть цінності Майдану і Революції Гідності. – UAGE-NEWS

 “Ми хочемо нагадати усім політичним партіям, які є, які зараз будуть формувати усю вертикаль влади, тому що після виборів буде і новий очільник служби безпеки, новий очільник міліції, адміністрації, в районах так само усе це буде відбуватися, в прокуратурі. Ми хочемо нагадати, що громадянське суспільство в Україні є, зокрема й в Тернопільській області, ми будемо слідкувати за тими новими призначеннями, щоб не було знову в нас призначено одіозних осіб.” – каже   комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик.

“Минулого року, коли відбувся розгін студентів десь о 4 годині ранку, коли це відбулося, я в третій годині сіла на поїзд, – пригадує студентка Тернопільського медичного університету, учасниця Революції Гідності Соломія Хома.

–  Ми цілий день перед тим готувалися, що буде розгін, тому що Беркут почав оточувати Майдан, але вночі вже нічого не відбувалося, вже так  все втихомирилося. Як раз взяла квиток, бо мама дуже переживала. І я приїжджаю додому і в мене такий повний шок, бо мама говорить, що відбувся розгін мирних студентів.

 

DSCF8264 DSCF8259 DSCF8282 DSCF8288 DSCF8254 DSCF8279 DSCF8265 DSCF8244 DSCF8242 DSCF8241

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.