Європейський парламент ратифікував Угоду про асоціацію між ЄС та Грузією

73_Gruzija_1571358012

Як повідомляє прес-служба Європарламенту, відповідне голосування відбулося сьогодні у Страсбурзі в рамках планерного засідання ЄП.

 

У зв’язку з цим президент Європарламенту Мартін Шульц привітав народ Грузії з цим „історичним моментом у відносинах між ЄС та Грузією”. – УНІАН

Укладення угоди було підтримано переважною більшістю Європейського парламенту і є результатом зусиль, яких доклала грузинська влада в рамках «Східного партнерства», – наголосив Шульц.

За його словами, європарламентарії упевнені, що Угода про асоціацію ЄС-Грузія буде «сходинкою» Грузії на шляху до подальших реформ, у створенні демократичного суспільства, яке характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю, рівністю і дотриманням прав людини.

 

„Зараз необхідно, щоб Грузія повністю виконала угоду і продемонструвала свою тверду прихильність загальним цінностям і принципам Європейського Союзу. Особливого значення має забезпечення верховенства права та проведення подальших реформ у судовій гілці влади. Європейський парламент залишається надійним партнером та другом Грузії і сподівається на подальшу плідну співпрацю”, – заявив Шульц.

 

27 червня в Брюсселі Україна, Молдова та Грузія підписали угоди про асоціацію з ЄС.

 

Парламент Грузії ратифікував Угоду про асоціацію з ЄС на засіданні в рамках позачергової сесії 18 липня.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.