Сьогодні міністри Грузії і України обговорили питання співробітництва в енергетичній сфері

стяг укр груз вел 2

31 січня 2015 р. у Києві Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишинзустрівся з Віце-прем`єр-міністром, Міністром енергетики Грузії Кахою Каладзе.

У рамках зустрічі міністри обмінялися інформацією про стан справ у паливно-енергетичному комплексі обох країн та обговорили можливі напрямки співробітництва.

У вступній промові Володимир Демчишин підкреслив важливість підтримки Грузії на етапі впровадження реформ в Україні. «Надзвичайно важливо зробити кроки, особливо в енергетиці, щоб найближчим часом ми могли провести ключові зміни, які дозволять забезпечити Україну якісними енергетичними продуктами. Досвід Грузії для нас зараз дуже важливий», – наголосив Міністр.

Володимир Демчишин розповів Кахі Каладзе про виконання Україною своїх зобов`язань перед Європейським Енергетичним Співтовариством, зокрема щодо імплементації Третього енергетичного пакета, і додав, що це дуже гарний стимул для запровадження реформ, які конче потрібні українській енергетиці.

Сторони також обговорили стан реалізації проектів з транспортування Каспійського газу до Європи, зокрема проекти AGRI та TANAP.

За результатами зустрічі Міністр повідомив: «Ми встигли проговорити питання співробітництва у нафтогазовій галузі, обміну досвідом щодо транспортування газу та в електроенергетичній сфері. Існує багато напрямків співробітництва, які цікавлять і Україну, і Грузію».

У зустрічі з української сторони також взяли участь заступник Міністра Ігор Діденко, голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, голова правління «Укртранснафта» Олександр Лазорко та інші.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.