Сергій Жадан їде до Грузії на поетичний фестиваль (відео)

P103066888

Український письменник і перекладач Сергій Жадан 16 травня їде до Грузії. Про це він зазначив у Тернополі на літературно-мистецькому фестивалі «Ї» у розмові з журналістами «UAGE-NEWS».

30 березня стартувала серія творчих зустрічей з нагоди видання нової книги Сергія Жадана «Життя Марії». Репрезентацію книги заплановано у 33 містах України. Завершиться всеукраїнський тур літературних зустрічей 15 травня. А вже 16 травня письменник поїде в Тбілісі, де зустрінеться із грузинськими митцями та читачами.

«16 травня після завершення наших репрезентацій лечу в Тбілісі на поетичний фестиваль, де на мене чекають друзі. Я в Грузії ніколи не був. Страшенно хочу туди потрапити, тому що про Грузію чув надзвичайно щирі, захоплюючі відгуки. Таке враження, що всі говорять про якусь чарівну країну.  Хочеться у цьому переконатися особисто», каже Сергій Жадан.

«Я буду читати свої вірші. Книги в мене в Грузії поки що на превеликий жаль немає, але дуже хочеться, щоб вона була. Є просто перекладені вірші», – додає Сергій Жадан.

Зазначимо, до нової книги Сергія Жадана «Життя Марії» увійшли вірші автора, написані за останні півтора-два роки. Загалом у збірці – 60 текстів Сергія Жадана і 20 його перекладів поезій Чеслава Мілоша.

Тамта Ґуґушвілі, фото, відео Ігоря Бенцала 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.