Проект “Музика Гії Канчелі” представляють у Києві

kanceli

Музична подія відбудеться в Києві 14 травня на головній класичній музичній сцені України – у Колонному залі імені М.В. Лисенка Національній філармонії України. Початок о 19 годині. Цього року музична спільнота відзначає ювілей легендарного грузинського композитора Гії Канчелі, якому виповнюється 80 років.

З цієї нагоди Національна філармонія України спільно з Національним порталом академічної музики «Music-review Ukraine» за сприяння Міністерства культури України та підтримки Посольств Бельгії, Грузії та Латвії в Україні, ініціювали проведення у травні 2015 року в столиці України міжнародного музичного проекту «Музика Гії Канчелі» для вшанування видатного митця та відзначення цієї значної дати.

У святковому вечорі братимуть участь провідні українські музиканти і колективи зі світовим визнанням: Київський камерний оркестр під керуванням маестро Романа Кофмана, муніципальний камерний хор «Київ» під орудою хормейстера Миколи Гобдича та Київський квартет саксофоністів Національної філармонії України (художній керівник Юрій Василевич), який також святкує значну ювілейну дату цього року – 30 років заснування.

Зазначимо, що ця історична подія відбуватиметься в рамках офіційних заходів святкування “Дня Європи” в Україні за безпосередньої присутності маестро Гії Канчелі а також численних керівників дипломатичного корпусу акредитованого в Україні, культурно-мистецької і бізнес еліти, та стане однією зі знакових подій в музичному житті України 2015 року.

Фото: gazeta.zn.ua

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.