Гіоргій Квірікашвілі став новим прем’єр-міністром Грузії

kvirikasvili2

Парламент Грузії на позачерговому засіданні висловив довіру Георгію Квірікашвілі, який з жовтня 2012 був міністром економіки та сталого розвитку, а з 1 вересня 2015 займав пост глави МЗС. За кандидатуру Гіоргія Квірікашвілі проголосували 86 народних обранців. Відтак Г. Квірікашвілі став новим прем’єром Грузії, а міністром закордонних справ – Михайло Джанелідзе.

– Нас всіх чекають дуже важливі справи. Ми повинні зміцнити країну, збудувати її, це довгострокова перспектива. Що стосується виборів, про це грузинський народ буде говорити у день виборів, – зазначив голова Парламенту Грузії.

Зміцнення економічної сфери, збільшення числа робочих місць – так Квірікашвілі окреслив головні напрямки роботи уряду. Він зазначив, що пріоритетним для Грузії залишається прагнення увійти до НАТО і ЄС.

Щодо Росії, Прем’єр-міністр зазначив, що грузинський уряд  продовжуватиме курс прагматичної політики: “Дуже важливо, щоб у Грузії була можливість мирно розвиватися. Ми багато зробили в цьому напрямку і докладемо максимум зусиль, щоб повною мірою задіяти потенціал переговорів з Росією в Женевському форматі і форматі переговорів спецпредставника прем’єра Грузії Зураба Абашидзе із заступником міністра закордонних справ Росії”, – підкреслив Гіоргій Квірікашвілі і додав, що блага, що будуть створені у Грузії в першу чергу стануть доступними для жителів Абхазії та Південної Осетії.

Ламара Ґіорґашвілі, Грузія, фото kavpolit.com

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.