У 2016-му Україна проведе повну реорганізацію протиповітряної оборони – Порошенко

P1270628888

У 2016 році Міноборони України виділено 57 мільярдів гривень. Проведення інтенсивної бойової підготовки визнано пріоритетним у фінансуванні всіх родів та видів Збройних сил України. Про це Президент України Петро Порошенко зазначив 11 січня під час робочої поїздки на Тернопільщину.

«Міністерству оборони у 2016 році виділено 57 мільярдів гривень або 2 з половиною відсотка від валового внутрішнього продукту, який спрямовується на збільшення обороноздатності України. Це максимум, що зараз може надати українська економіка, українські платники податків, але це покриває мінімальні необхідні потреби, в особливих умовах, коли армія нарешті вчиться рахувати кожну копійку. Волонтерський десант України в Міністерстві оборони забезпечив запровадження нових програм співпраці з міністром і Генеральним штабом, включаючи електронні закупівлі, реформи в харчовому, речовому, медичному і навіть у бойовому забезпеченні», – заявив Петро Порошенко.

2016-й Президент України оголосив роком повітряних сил. В країні передбачається провести повну реорганізацію та значне підвищення ефективності повітряних сил і в першу чергу це стосується протиповітряної оборони.

«Ми повинні не лише відновити озброєння та техніку протиповітряної оборони, але й навчити людей користуватися високотехнологічним обладнанням і бути готовими до його застосування. Це жодною мірою не означає, що реформуватися у 2016 році будуть тільки повітряні сили і ми забудемо про артилерію. Бо саме артилерія продемонструвала освоєння найефективніших, найсучасніших зразків артилерії та артилерійської розвідки. І постачання протимінометних станцій AN/TPQ48-49, і вже перші контрбатарейні станції AN/TPQ-36 вже надзвичайно ефективно освоєні українськими артилеристами», – наголосив Петро Порошенко.

У 2016-му велика увага буде приділятися створенню сил спеціальних операцій, відновленню бойового складу військово-морських сил України, розвитку високо-мобільних десантних військ. Також передбачається завершити формування нових і оптимізувати та наростити бойові спроможності існуючих військових частин. За словами Президента, за рівнем підготовки планується тримати боєготовними близько 200 бойових військових частин та підрозділів.

«Практичні заходи з розвитку ЗСУ супроводжуватимуться реформуванням Міністерства оборони та Генерального штабу, які вже зараз переходять на структуру та принципи роботи, які прийняті у країнах-членах НАТО. Я можу це підтвердити, бо під час відвідання центру спеціальних операцій НАТО в Бельгії ми отримали чітку підтримку реформаторських зусиль керівництва Збройних сил України. Триватиме поступове наближення ЗСУ за показниками підготовки, технічного оснащення та всебічного забезпечення до стандартів Альянсу», – зазначив Петро Порошенко.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Україна, фото автора

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.