Всесвітньо відома грузинська співачка Кеті Мелуа записала із хором український “Щедрик” (Відео)

katie-melua1

Відома у світі грузинська співачка Кеті Мелуа записала український “Щедрик”, виконавши її українською мовою разом із грузинським жіночим камерним хором міста Ґорі. Одна з найпопулярніших українських народних пісень у світі стала першим треком у новому альбомі співачки.

Як відомо, “Щедрик” є українською народною піснею, яку обробив український композитор Микола Леонтович на початку ХХ століття. 5 жовтня 1921 року пісня була уперше виконана на концерті в Карнегі Холі в Нью-Йорку.

“Щедрик” у виконанні Кеті Мелуа вже набрав в інтернеті на її офіційній сторінці понад 200 тисяч переглядів.

Додамо, що Кеті народилася в Грузії, зокрема у місті Кутаїсі. У віці 8 років разом зі сім’єю переїхала у Північну Ірландію, а в 14-ть – в Англію. Зараз живе у Великій Британії. Її музичний дебют відбувся в 2003 році. В 2006-му Кеті стала співачкою, альбом якої був у рейтингу найбільш продаваних у Великій Британії та Європі.

У листопаді 2003-го Кеті Мелуа випустила свій перший альбом “Call off the Search”, який досягнув вершини чату Великої Британії і розійшовся тиражем у 1,8 млн копій за перші п’ять місяців. Її другий альбом “Piece by Piece” вийшов у вересні 2005-го і на сьогоднішній день став платиновим чотири рази. Реліз третього альбому Мелуа “Pictures” відбувся у жовтні 2007-го.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.