У Тбілісі пройшов фестиваль українського кіно “Україна у фокусі”

IMG_5198-big

Посол України в Грузії І.Долгов разом з Міністром культури та охорони пам’яток Грузії М.Гіоргадзе та Головою Держкіно П.Іллєнком взяв участь у церемонії відкриття третього щорічного фестивалю українського кіно в Грузії «Україна у фокусі».

Увазі глядача представлені популярні сучасні анімаційні та кінострічки: Моя бабуся Фанні Каплан», «Слуга народу – 2», «Українські шерифи», «Рідні», «#Selfieparty», альманах короткометражних фільмів – переможців Одеського міжнародного  кінофестивалю, а для маленьких глядачів – мультфільм «Микита Кожум’яка».

Відкривив фестиваль “Гніздо горлиці”, лауреат Національної кінопремії України Золота Дзиґа 2017 у 6 номінаціях. Фільм на заході представила творча группа: продюсер А.Суярко, режисер Т.Ткаченко, акторка Р.Зюбіна.

Фестиваль покликаний не тільки ближче познайомити грузинського глядача з  українським кіномистецтвом, але й надати нового імпульсу розвитку співпраці між кінематографістами України та Грузії та стати майданчиком для обміну досвідом у кіносфері.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.