У Тбілісі відбулася міжнародна наукова конференція «Україна-Грузія: 100-річчя дипломатичних відносин»

ISC-big

27 березня 2018 року Тбіліському державному університеті імені Іване Джавахішвілі розпочала свою дводенну роботу Міжнародна наукова конференція «Україна-Грузія: 100-річчя дипломатичних відносин», присвячена 100-літньому ювілею встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією.

На церемонії відкриття з вітальними промовами виступили ректор Тбіліського державного університету Г.Шарвашидзе, заступник Міністра освіти і науки Грузії О.Тевзадзе, Посол України в Грузії І.Долгов, Директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка С.Корсунський, який зачитав лист-звернення Державного секретаря Міністерства закордонних справ України А.Заяця до учасників та організаторів цієї наукової конференції, Голова Державної архівної служби України Т.Баранова, Голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин проф. І.Матяш та Декан факультету соціальних наук Тбіліського державного університету Т.Колбаія.

У роботі конференції з доповідями та виступами беруть участь професори, науковці, фахівці з грузинсько-українських відносин із Тбілісі, Батумі, Телаві, Києва, Миколаєва та Острога.

Виступи учасників конференції та дискусії відбуваються в таких наукових панелях: «Дипломатичні відносини України і Грузії»,  «Спільні виклики  для України і Грузії на міжнародній арені і шляхи їх подолання», «Культурна дипломатія як інструмент міжнародних відносин», «Історичні джерела до вивчення українсько-грузинських відносин». Особливість доповідей складає наукова новизна та практична скерованість. Планується ознайомлення учасників з унікальним архівними документами та фотоматеріалами.

Під час роботи конференції запланована презентація та передача до фонду бібліотеки Тбіліського державного університету українсько-грузинського видання «Україна і Грузія в міжнародних відносинах: історія та спільні виклики сучасності». Авторський колектив видання складають науковці Грузії, України, Румунії, Польщі.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.