У Тбілісі відбувся фестиваль «Українські веснянки на вулиці Київській»

VESNIANKI-big

5 травня 2018 року у Тбілісі відбувся другий український фестиваль «Українські веснянки на вулиці Київській», організований громадською організацією українців м.Тбілісі «Форум Українців Грузії» за сприянням Мерії, Міської ради м.Тбілісі та Посольства України в Грузії.

Програма фестивалю була яскравою, різноманітною та насиченою. Відбувся справжній феєрверк з української музики й пісень, грузинських, аджарських та грецьких запальних танців, дива Петриківського розпису, висадки наших улюблених чорнобривців, дегустації продукції українського бізнес-сектору в Грузії, презентації українського національного жіночого вбрання, готування та частування української кухні та багато іншого.

Приємними були подарунки для українських учасників та гостей фестивалю – привітання від мешканців вулиці Київської – грецькою спільноти, яка історично мешкає на цій вулиці, своїм національним частуванням та незабутнім «Сиртакі», зворушливі виступи малечі дитячого садочка N132 на цій вулиці, а також ритмічними танцями від „Будинку учнів та молоді“.

Радісним моментом стало відвідання фестивалю українсько-грузинським весіллям, де наречена – українка, а наречений – грузин, отримали від своїх батьків за українськими звичаями благословення на довге та щасливе подружнє життя.

Фестиваль об’єднав таких різних учасників двох країни – від дитячих художніх колективів до професіоналів. Щира вдячність за візит до Грузії та участь в «Українських веснянках» майстриням Петриківського розпису О.Гавриленко, Л.Горбулі та Т.Романовій, заслуженій артистці України І.Котяш-Елєрдашвілі, учасникам проекту «Сонце за нас!» під керівництвом Д.Кириченко та дизайнеру сучасного українського жіночого одягу Л.Павленко. Окрема подяка грузинській стороні за гостинність, підтримку та безпосередню участь в українському фестивалі.

Наприкінці фестиваль перетворився у концерт дитячих колективів з міст Тбілісі, Києва, Одеси та Рівне на одній з популярних туристичних вулиць міста, де співами та танцями дітей насолоджувались жителі Тбілісі та іноземні туристи.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.