У Грузії відзначили 148-у річницю з Дня народження Лесі Українки

52738311_1095056447338168_1114993314135801856_n-big

З нагоди відзначення 148-ї річниці з Дня народження Лесі Українки, у рамках візиту до Грузії, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук відвідав грузинське містечко Сурамі, де 1 серпня 1913 року обірвалося життя видатної української поетеси.

Юрій Рибачук разом із Першим заступником Міністра освіти і науки, культури та спорту Грузії Михеїлом Гіоргадзе поклали квіти до погруддя Лесі Українки в Сурамі. У церемонії покладання також взяли участь Посол України в Грузії Ігор Долгов, Директор Національного агентства з питань збереження культурної спадщини Грузії Ніколоз Антідзе, Мер Хашурського муніципалітету Гіоргі Гураспашвілі, Голова Товариства Лесі Українки в Грузії Таріел Гоголадзе.

Учасники урочистостей оглянули будівлю музею-бібліотеки Лесі Українки, в якій нараді проводяться підготовчі до демонтажу роботи. Керівництво українського та грузинського міністерства наголосили на необхідності докласти усіх можливих зусиль, що б на 150-ту річницю з Дня народження Лесі Українки відбулося відкриття новопобудованого музею-бібліотеки українській поетесі, яка є символом дружби культур та міжлюдських відносин України та Грузії.

Заступник Міністра Юрій Рибачук також відвідав Сурамську публічну школу № 3 ім.Лесі Українки, де він ознайомився з куточком-музеєм Лесі Українки та познайомився з дитячим культурним гурточком цієї школи. Грузинські учні вразили майстерністю декламації українською мовою поезії Лесі Українки.

Юрій Рибачук подарував від Міністерства культури України картину з «Лісової пісні». Також він урочисто передав учасникам культурного гурточка для продовження збереження української культури в Сурамі національні українські костюми, які були спеціально для них пошиті Факультетом Філології Львівського національного університету ім.Івана Франка.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.