Андрій Парубій привітав Георгія Маргвелашвілі з Днем Незалежності Грузії

partb 33

«Співробітництво України і Грузії має бути не тільки в аспекті безпеки і устремлінь в ЄС і НАТО, але і в економіці, де я бачу великий потенціал для того, аби наші країни ставали сильнішими і економічно розвинутими», – підкреслив Голова Українського Парламенту під час зустрічі з Президентом Грузії Г.Маргвелашвілі.

А.Парубій привітав Пана Президента з Днем Незалежності, який недавно відзначала Грузія, і 25-літтям встановлення дипломатичних відносин між Україною і Грузією. «Це важливе і велике свято для Грузії, за яку поклали життя багато грузинів. У Верховній Раді України я оголосив про День Незалежності Грузії, і депутати аплодували стоячи, – сказав Голова Парламенту під час зустрічі з Президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі в ході офіційного візиту. – Насправді між Україною і Грузією багато спільного, і ми далеко ще не вичерпали той потенціал, який може бути у співпраці між нашими країнами».

Голова Верховної Ради України повідомив, що запропонував кілька форматів для активізації співпраці у парламентській площині, зокрема – створення міжпарламентської Асамблеї Україна-Грузія-Молдова.

«Ми маємо подібні міжпарламентську Асамблею з Польщею і  Литвою, і ця регіональна співпраця дає великий ефект та гарну якість, коли відносини не двосторонні, а багатосторонні», – сказав А.Парубій.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.